Olavinlinna ravintolat

Olitko aikeissa järjestää mahtavat juhlat Olavinlinnan huikeissa saleissa? Se onnistuu! Tervetuloa Olavinlinnaan.

Olavinlinnan keskiaikaiset salit tarjoavat kiehtovat historialliset puitteet erikokoisille juhlille ja tilaisuuksille. Salit ja Ravintola Linnatupa on varattavissa yksityiskäyttöön ympäri vuoden. Kesäkaudella ravintola Linnatupa palvelee asiakkaita päivittäin.

Tutustu varattaviin tiloihin tästä

Kesäkaudella 2017 Olavinlinnan ravintolamaailman sydän on kietoutunut suomalaiseen mustavalkofilmiin. Villasukat jalassa on ihmetelty Vanhalan kanssa miten sitä konjakkia oikeen leikataan, Justiinan kaulimen kaari saa selän oikenemaan sohvan nurkassa, kynttilän valossa romansseja huokailee huomaamatta ja Kipparikvartetin Saimaan valssikin on korvamadoksi muuttunut. Mustavalkoisten Suomi Filmien saattelemana kevätaurinkokin valtaa tilaa taivaalta

 

Olavinlinna

Kun Pyhän Olavin linnaa alettiin rakentaa vuonna 1475, päätti linnan perustaja, tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott rakennuttaa mahtavan linnoituksen strategisesti tärkeän Savon alueen turvaksi. Linnan tehtävänä oli torjua idästä tulevat venäläisten hyökkäykset ja varmistaa Savon seudun herruuden säilyminen Ruotsin kruunulla. Olavinlinnan historia onkin sekoitus keskiajan miekan kalsketta, tykin jylinää ja arkisia askareita linnan jykevien muurien suojissa.

 

Ravintola Linnantupa jälleen päivittäin avoinna toukokuusta 2017. Verkkokauppamme palvelee ympäri vuoden.

Sijainti kartalla